Jag som har Kennel Chandaroff bor i Stockholm innerstad.
Föder upp Bichon Havanais hundar och för mig att mitt mål är att föda upp
friska, glad och rastypiska havanaiser.
Jag följer Svenska Kennelklubbens Avelspolicy samt vår rasklubb BBHC´s avelsrekommendationer
genom  ”att främja avel av
mentalt och fysiskt sunda fullgoda rasrena hundar”.


Min första hund fick jag för 29 år sedan, en Cocker spaniel från Sandöns kennel. ”Sherry” som han hette var en jättemysig och ”rolig” hund, och vi gjorde en massa kul ihop. Efter vår cocker kom vår första Golden retriever ”Bruno” in i familjen.

Vi blev fodervärdar till en urmysig hane från Henrik Frykstrands kennel Dewmist. Under Brunos tid kom vi att börja med hundutställningar och allt roligt som kommer med det.

Under åren importerade vi dessutom en hane från Yorkshire, England, Sylvia och Norman Cochrane hette uppfödarna och hanen vi importerade var en fin kille efter Camrose Cabus Christopher som under 80-talet var en mycket framgångsrik hane såsom i utställningsringen som på avelssidan. Vår ”Christopher” ställde vi ut och han trivdes väl ”sådär” i ringen men att vara med tikar och bli ”pappa” det tyckte han om. Vår tredje hane fick vi några år efteråt så antalet ökade till tre..


Åren gick och det blev tid för mig att flytta hemifrån. Min första alldeles egna hund blev en Amerikans Cocker spaniel och året var då 1993.”Stickan” var en toppen kille och även här hade vi turen att få många år tillsammans innan vi skildes åt. Har nu kommit i kontakt med rasen Bichon Havanais och är så fast att inget kan få mig att sluta vara så förälskad! Vilken ras 🙂

Vår första Havanais fick vi 2002 och jag har inte ångrat det en enda sekund! Rasen är verkligen härlig och jag kan rekommendera den varmt!

Pälsen är dock inte lika lättskött som hos en Golden Retriever men det är värt att kämpas med då man får mångfalt tillbaka vad gäller närhet och kel i soffan. 


Jag hoppas att ni får en trevlig läsning på min webbplats –  välkommen in!


Madeleine Stiernstedt

0705-650195