Jag som har Kennel Chandaroff bor i Stockholm innerstad.
Föder upp Bichon Havanais hundar och för mig att mitt mål är att föda upp
friska, glad och rastypiska havanaiser.

 Kennel Chandaroff har tillstånd från Länsstyrelsen enligt 16 § djurskyddslagen för hållande, uppfödning och försäljning av hundar.

Jag följer Svenska Kennelklubbens Avelspolicy samt vår rasklubb BBHC´s avelsrekommendationer
genom  ”att främja avel av mentalt och fysiskt sunda fullgoda rasrena hundar”.


Historia

Min första egna hund fick jag när jag var ca 15 år gammal (över 40 år sedan), en Cocker spaniel från Sandöns kennel. ”Sherry” som han hette var en jättemysig och ”rolig” hund, och vi gjorde en massa kul ihop. Efter vår cocker kom vår första Golden retriever ”Bruno” in i familjen.

Vi blev fodervärdar till en urmysig hane från Henrik Frykstrands kennel Dewmist. Och under Brunos tid kom vi att börja med hundutställningar/avel och allt roligt som kommer med det.

Under åren som gick importerade vi Golden retriever hanar från England, Yorkshire –  Mrs Sylvia och Mr Norman Cochrane. Detta blev starten för min mammas och mitt intresse för avel och utställning.

Åren gick och det blev tid för mig att flytta hemifrån. Min första hund i egen bostad blev en Amerikans Cocker spaniel och året var 1993. ”Stickan” var en toppen kille och även här hade vi turen att få många år tillsammans innan vi skildes åt.

2002 köpte vi vår första havanais och nu efter drygt 19 år som uppfödare har jag inte ångrat mig en enda sekund! Rasen är verkligen härlig och jag kan rekommendera den varmt!

Inget kan få mig att sluta vara så förälskad i havanaiser, dom är helt magiska, ena riktiga clownhundar. 


Jag hoppas att ni får en trevlig läsning på min webbplats –  välkommen in!


Madeleine Stiernstedt

0705-650195