Jag bor i Stockholm innerstad och köpte min första havanais 2002. Vid det tillfället fanns denna webbadress ledig och då jag arbetar inom IT-branschen blev jag genast intresserad av att bygga denna hemsida som en community för andra som vill ha tips inom varierande områden men även hjälp med att hitta en valp.

Jag hjälper familjer hitta uppfödare som planerat för valpar då jag etablerat många kontakter genom åren samt mitt tidigare engagemang som aktivitetsombud inom rasklubben. Hör gärna av er om ni söker en valp så kan jag försöka hjälpa er, kom dock ihåg att aldrig köpa hund genom  blocket och att ALLTID kräva intyg för hälsotester samt giltig stamtavla utfärdad av SKK.

 Kennel Chandaroff har tillstånd från Länsstyrelsen enligt 16 § djurskyddslagen för hållande, uppfödning och försäljning av hundar.

Historia

Min första egna hund fick jag när jag var ca 15 år gammal (över 40 år sedan), en Cocker spaniel från Sandöns kennel. ”Sherry” som han hette var en jättemysig och ”rolig” hund, och vi gjorde en massa kul ihop. Efter vår cocker kom vår första Golden retriever ”Bruno” in i familjen.

Vi blev fodervärdar till en urmysig hane från Henrik Frykstrands kennel Dewmist. Och under Brunos tid kom vi att börja med hundutställningar/avel och allt roligt som kommer med det.

Under åren som gick importerade vi Golden retriever hanar från England, Yorkshire –  Mrs Sylvia och Mr Norman Cochrane. Detta blev starten för min mammas och mitt intresse för utställning och lydnad.

Åren gick och det blev tid för mig att flytta hemifrån. Min första hund i egen bostad blev en Amerikans Cocker spaniel och året var 1993. ”Stickan” var en toppen kille och även här hade vi turen att få många år tillsammans innan vi skildes åt.

2002 köpte vi vår första havanais och rasen är verkligen härlig och jag kan rekommendera den varmt!

Inget kan få mig att sluta vara så förälskad i havanaiser, dom är helt magiska, ena riktiga clownhundar. 


Jag hoppas att ni får en trevlig läsning på min webbplats –  välkommen in!


Madeleine Stiernstedt

0705-650195